Cum să cureți bucătăria pentru a-i păstra și mai mult frumusețea

7 finisaje de calitate germană pentru o bucătărie pe alb

Albul este un atu. Reflectă lumina, mărește spațiul și se combină ușor cu restul culorilor. E clasic dar și mode...

Aburi, stropi de ulei încins, sosuri de tot felul – într-o bucătărie unde se gătește pentru toată familia, în orice moment mobilierul poate fi pătat. Nu e cazul să vă îngrijorați! Mobilierul Nolte este fabricat din materiale de înaltă calitate, ușor de întreținut și ușor de curățat. Citiți mai departe și descoperiți sfaturile noastre care vă ajută să îngrijiți și să păstrați suprafețele din bucătărie frumoase pe termen lung.

Mai puțin e mai bine cu detergent lichid și o cârpă nouă

Știați că praful și alte particule fine care rămân pe cârpă de la curățarea anterioară pot acționa ca un șmirghel care zgârie suprafața? Din fericire, regula este simplă: când vreți să ștergeți în bucătărie, folosiți un detergent lichid ușor și neapărat o cârpă sau un burete complet curat, moale și de preferință nou. Asigurați-vă că le umeziți puțin înainte, însă aveți grijă să nu folosiți cârpe ude pe un mobilier din furnir natural, pentru că umezeala poate pătrunde în canturi, provocând umflarea lemnului.

Doar puțin detergent de vase pentru fronturile laminate

Aveți o bucătărie cu fronturi laminate? Apa caldă cu câteva picături de detergent pentru vase este suficientă pentru curățarea suprafețelor laminate. Nu-i niciun truc: folosiți o cârpă din microfibre pentru acest lucru. Iar pentru murdăria și petele persistente puteți utiliza alcool etilic din comerț. Totuși, testați-l mai întâi într-un loc discret.

Niciodată cu o cârpă uscată pe suprafețele din lac și pal laminat

Fronturile din lac și pal laminat nu trebuie niciodată curățate cu o cârpă uscată. Ne referim aici la suprafețele din lac real sau UV, laminate cu sticlă sau laminate cu lac, dar și la fronturile Nolte din micro-ciment și metal real, deoarece și acestea sunt sigilate în procesul de fabricare cu un strat de lac. În acest caz, alegeți agenți de curățare speciali. În niciun caz nu folosiți soluții de curățat geamurile!

Fără agenți de curățare pe fronturile din lemn

Fronturile Nolte din lemn autentic sau cu aspect din lemn sunt, de asemenea, sigilate cu lac. De acestea, este suficient să folosiți pentru curățarea lor o pânză umedă. Ștergeți întotdeauna în direcția fibrei lemnului și îndepărtați imediat orice pată, astfel încât să nu se usuce. Acest lucru va împiedica de asemenea ca umezeala să intre în canturi.

Totul poate fi atât de ușor pentru a șterge suprafețele mate sau lucioase

Știați că pe finisajele satinate, grăsimea și uleiul pot lăsa pete care creează un efect de umbră? Indiferent dacă mobilierul dumneavoastră de bucătărie are suprafețe lucioase sau mate, pur și simplu, luați o soluție de curățat geamurile sau un produs de curățare neutru pentru blaturile din sticlă-ceramică și un burete moale (softsponge) sau o cârpă (din piele).

Cu apă, detergent de vase și o cârpă din microfibră nu-ți asumi niciun risc

Blaturile de lucru Nolte au o suprafață laminată foarte rezistentă. Cu toate acestea, gătitul își va lăsa amprenta pe termen lung. Pentru curățare, utilizați o cârpă din microfibră, apă și detergent de spălat vase. Petele persistente pot fi îndepărtate cu produse de curățat speciale pentru bucătărie Atunci când faceți acest lucru, trebuie să curățați întotdeauna o zonă mai mare în același mod. În caz contrar, suprafața curată va ieși în evidență, deoarece efectul de ștergere pătrunde adânc în suprafața texturată.

Vizitează-ne în baza unei programări

Ești în căutare de idei pentru viitoarea ta bucătărie? Stabilește o întâlnire cu echipa noastrășifă o programare în showroom.