Cum să proiectezi o bucătărie pe care chiar îți place să o folosești

Cum să proiectezi o bucătărie pentru stilul tău de viață

Pentru tot mai mulți dintre noi, bucătăria a devenit starul absolut al casei – pentru tot mai mulți dintre noi...

Există un motiv pentru care cina acasă nu este mereu prima alegere. Pentru că, adesea, bucătăria este supraîncărcată și, cu atât mai mult, gătitul nu este comod. Dar în bucătăria germană Nolte lucrurile sunt incredibil de plăcute – și au loc de fiecare dată. Datorită proiectanților Nolte, iată pașii care asigură o imagine clară oricui își planifică viitoarea bucătărie.    

Configurația încăperii

Înainte de proiectarea propriu-zisă, te sfătuim să definești configurația încăperii. Care este dimensiunea spațiului? Unde sunt așezate ferestrele, ușile, prizele și caloriferul? Acesta este planul care va sta la baza noii tale bucătării.

Din nevoia de face lucrurile incredibil de simple și precise, Nolte îți oferă o versiune online de proiectare inteligentă a bucătăriei. O poți folosi de oriunde, oricând, sau poți realiza planul tău pe hârtie milimetrică, cu ajutorul matricei unice Matrix 150 care permite proiectarea modulară fără a pierde spații. Iar dacă ai nevoie de ajutor, în showroom vom fi bucuroși să-ți oferim mai multe informații și sfaturi valoroase. 

Alegerea tipului de bucătărie

Un spațiu mai puțin generos va da viață unei bucătării “linie”, pe un singur perete, înguste și compacte dar funcționale. O variantă mai spațioasă este amenajarea bucătăriei în formă de L, punând chiuveta în vârful L – ului iar plita și frigiderul în capătul laturilor. Totuși, dacă această amenajare nu îți oferă suficient spațiu de gătit sau de depozitare, poți adăuga o insulă spațiului. 

În proiectarea unei bucătării mai mari, insula de bucătărie este alegerea ideală pentru că oferă spațiu suplimentar de depozitare și blat de lucru generos. Astfel, bucătăria va permite accesul și circulația deschise, pentru că va comunica cu zona de servit masa și, în același timp, va delimita spațiile. Plus, corpurile de bucătărie cu vitrine sau cu rafturi deschise permit o libertate mai mare de aranjare pentru că sunt mai eficiente și mai atractive.

Proiectată inteligent, bucătăria poate fi atât locul unde luați masa, dar și scena unde stilul vostru de viață este pus în valoare în fiecare zi. Important este să știi ce ți potrivește cel mai bine. Mai ales:

  • Cât de mare este spațiul pentru noua ta bucătărie?
  • Care este configurația încăperii?
  • Vrei o bucătărie deschisă sau nu?
  • Ce tip de bucătărie îți place mai mult? Pe un singur perete, cu insulă, în formă de L sau de U?

La Nolte avem o soluție de proiectare pentru fiecare spațiu. Fă o programare și vino în showroom!