Cum să proiectezi o bucătărie pentru stilul tău de viață

Triunghiul de lucru în bucătărie: amenajarea perfectă

Oricine petrece timp în bucătărie are nevoie de cele mai bune condiții de lucru. Pentru noi, echipa Nolte, bucătăr...

Pentru tot mai mulți dintre noi, bucătăria a devenit starul absolut al casei – pentru tot mai mulți dintre noi cei care iubim să trăim în bucătărie, în orice minut: și când bem cafeaua și vorbim la telefon, și când ne facem agenda zilei, trimitem mailuri și scriem rapoarte de final de an. Și numai o bucătărie versatilă și gândită cu atenție la elementele-cheie va face toate aceste lucruri posibile. Înainte să începi să-ți faci planurile legate de stilul și designul bucătăriei, vezi concret care sunt aceste elemente.

Fiecare etapă de viață este diferită, vine cu nevoi particulare și oferă perspective variate de viitor. Intentionezi să te muți în viitorul apropiat sau să construiești un spațiu mai mare? Trebuie să ții cont, în primul rând, de modularitatea și versatilitatea bucătăriei. Ești bucătar profesionist, gătești din pasiune sau doar ocazional? Trebuie să știi că vei avea nevoie de o suprafață mai mare sau mai mică de gătit, de mai mult spațiu de depozitare sau nu.

Pe scurt, înainte să-ți faci planuri despre designul bucătăriei, recapitulează:

  • care este etapa de viață în care te afli
  • dacă bucătăria va fi locul principal unde vei face majoritatea lucrurilor sau va rămâne doar pentru gătit
  • câți oameni vor folosi bucătăria și cât de des gătești
  • dacă ai în plan să te muți în următorii 5 ani

Ai spațiu puțin și, de cele mai multe ori, gătești singur sau cu partenerul tău? O bucătărie mică cu soluții inteligente de depozitare poate fi cea mai bună soluție. Îți place să gătești cu toată familia sau cu prietenii în weekend și obișnuiești să stai să-ți faci planuri în bucătărie? O bucătărie open-space, care e mai mult decât un spațiu de gătit, este cea mai potrivită. Dar soluțiile universale nu sunt niciodată de succes, de aceea pentru a localiza soluția potrivită pentru tine te invităm în showroom să discutăm toate detaliile proiectului tău.

Reține, așasar, cei 3 S care influențează proiectul viitoarei tale bucătării:

1. Spațiul pe care îl ai disponibil
2. Situația familiei tale
3. Stilul personal în care gătești

Iar dacă vrei să te ajutăm cu soluții de proiectare, nu uita să programezi o vizită în showroom!