Triunghiul de lucru în bucătărie: amenajarea perfectă

5 culori de inspirație de la Nolte pentru bucătăriile anului 2020

O bucătărie nouă e mai mult decât un loc unde gătești. Este inima casei și poartă o parte din personalitatea ta....

Oricine petrece timp în bucătărie are nevoie de cele mai bune condiții de lucru. Pentru noi, echipa Nolte, bucătăriile convenabile – și cu bună dispoziție inclusă -, au un echilibru perfect între design și un interior funcțional, 100% practic. Dar cum arată echilibrul în bucătărie? Aflați mai departe.

Se știe că o planificare corectă asigură un flux de lucru optim  – și acest lucru este valabil și în bucătărie. Acesta este locul unde individul este măsura tuturor lucrurilor, și fiecare bucătărie ar trebui să fie personalizată pe măsură. Fluxul între punctele principale de lucru, adică aragaz, frigider și chiuvetă, trebuie să fie foarte convenabil, adică să treci ușor dintr-o zonă în alta și să te poți întoarce la fel de repede. Celebrul triunghiu de lucru în bucătărie este o regulă de planificare eficientă care asigură disponibilitatea zonelor de lucru și amenajarea armonioasă a suprafețelor funcționale, care permit depozitarea și pregătirea hranei. Astfel, toată familia pregătește masa în bucătărie în același timp și nu vă încurcați unii pe alții. 

Ergonomia face de asemenea casă bună cu planificarea. Pentru a face o bucătărie să fie locul perfect în fiecare zi, ea trebuie personalizată pe măsura celor care o folosesc – și nu invers. Cuptorul și mașina de spălat vase pot fi amplasate la înălțimea potrivită, insula de lucru poate fi combinată cu zona de luat masa, alternând plinte și unități mai mari sau mai mici. Totul pentru a găti fără dureri de spate – și să vă simțiți confortabil!

Pe scurt, regulile de bază ale planificării în bucătărie țin cont de:

  • cât de mare e statura celor care vor folosi în mod obișnuit bucătăria
  • ai nevoie de înălțimi diferite pentru zona de gătit, zona de preparat și zona de curățare

Nu doar dimensiunea spațiului din casă influențează confortul în bucătărie. A găti și a lua masa pot fi extrem de plăcute, dacă bucătăria a fost organizată ținând cont de opțiunile ergonomice și de obiceiurile celor care o folosesc. Așa ai o bucătărie unde te simți bine!

Vrei să te ajutăm cu planificarea viitoarei tale bucătării? Te invităm să programezi o vizită în showroom!