Frumusețea bucătăriilor germane

Un singur stil, două finisaje moderne

Dacă ești în căutare de inspirație pentru viitoarea ta bucătărie și, în același timp, ești o persoană practi...

Mărcile de bucătării germane au dominat zeci de ani continentul european. Și cam tot de atâta vreme aduc bucurie, confort, funcționalitate și încredere în casele oamenilor! Dar ce face o bucătărie germană atât de populară? Te invităm să citești mai departe. 

Bucătăriile germane au o lungă istorie

Germania are, probabil, primul brand recunoscut de bucătărie. Creat în 1892, în inima țării, Poggenpohl este cel mai vechi brand de bucătărie din lume. După 1900, timp de trei decenii, se dezvoltă considerabil alte patru companii nemțești care furnizează sisteme complete de bucătărie cu dulapuri, sertare, blaturi.

Majoritatea brandurilor de bucătării germane sunt afaceri de familie. Și istoria Nolte începe în familie, în 1958,  și de atunci include inovația continuă în sisteme complete de bucătărie, din care nu lipsesc designul și tehnologia la standardele cele mai înalte – cele la care, din generație în generație până azi, ținem cel mai mult. Astfel, ai siguranța că atunci când comanzi o bucătărie germană, primești experiență și soluții care au fost perfecționate în timp. 

„Fabricat în Germania” are o bună reputație la nivel mondial

Este cunoscut faptul că un produs fabricat în Germania este un produs realizat la cele mai înalte standarde de calitate. Dar nu a fost așa dintotdeauna! Bucătăriile germane au început să aibă succes în Europa la mijlocul secolulul al 19-lea, odată cu reconstrucția rapidă a companiilor după al doilea război mondial. În acești ani, majoritatea producătorilor germani de bucătărie au început să exporte. Producătorul de bucătării germane Nolte exportă în 60 de țări – iar România este una dintre ele. Puteți găsi bucătăriile Nolte în showroom-ul Nolte Home Studio România, din București.

Bucătăriile germane beneficiază de expertiza inginerilor cu tradiție

O bucătărie este un produs complicat, iar funcționalitatea este pe primul loc. Cât de ușor se deschide un dulap? Cât de util este designul unei insule de bucătărie? Ce greutate poate să suporte un sertar? Sunt întrebări la care specialiștii nemți inovează de 50 de ani, contribuind la calitatea finisajelor,  a materialelor, a sistemelor de depozitare și a elementelor de feronerie care, dincolo de mobilier, alcătuiesc o bucătărie. 

De asemenea, producătorii de feronerie și de componente esențiale într-o bucătărie – de la echipamentele auxiliare la aparatele electrice – pot fi găsiți tot în Germania și mulți sunt companii mici sau de familie, cu valori similare ca ale producătorilor de bucătărie. De exemplu, Nolte lucrează cu producătorii de feronerie Blum și Hettich produse într-o variantă premium doar pentru bucătăriile germane Nolte. Și în ceea ce privește aparatele electrice, există Bosch Electrocasnice, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii inovatoare care stârnesc entuziasm.

Impecabil! De la fabricare până la livrare și montare

Datorită rețelei strânse de furnizori locali, industria bucătăriilor germane stăpânește bine procesul de livrare a tuturor componentelor de bucătărie, oriunde în lume. Astfel, bucătăriile germane se remarcă prin pachetul total de servicii: de la confirmarea rapidă a comenzii, la logistica livrării și respectarea datelor de livrare, de la calitatea proiectării la execuția montajului.

Spre deosebire de designerii italienii care sunt, în mod firesc, un reper în proiectare și în designul mobilierului de bucătărie personalizat în detaliu, specialiștii germani mizează foarte mult pe designul funcțional. “Mai puțin este mai mult” și “forma urmează funcția” descriu cel mai bine stilul mobilierului de bucătărie “Fabricat în Germania”. Este ceea ce credem și noi când vine vorba de bucătăriile germane #Nolte, pentru că inovăm în design dar ne inspirăm din tehnologie – și întotdeauna punem funcționalitatea pe primul loc.

Referință: Understanding the appeal of the german designed kitchen

Pentru consultanță personalizată și proiectarea unei bucătării germane, vă invităm să programați o vizită în showroom!