Mobilierul de bucătărie sustenabil protejează aerul, apa și pădurile

Transformă-ți bucătăria într-un spațiu care consumă puțină energie

​Ți-ai imaginat vreodată că bucătăria ta poate fi la fel de ecologică precum legumele pe care le gătești? În ...

Ai observat vreodată cu atenție mențiunile de pe etichetele mobilierului de bucătărie? În producția mobilierului de bucătărie există o serie de certificări și marcaje standardizate, care garantează atât calitatea și siguranța mobilierului, cât și sustenabilitatea materiei prime și grija față de resursele oferite de natură. Îți prezentăm mai departe 5 dintre cele mai răspândite programe de certificare internațională ale bucătăriilor germane, ca să faci alegeri informate.

Bucătăriile germane sunt realizate responsabil

Sunt trei decenii de când Nolte a primit prima certificare a calității, în 1987. Ne referim la  premiul „Very Good”, acordat de o organizație germană de consumatori implicată în investigarea și compararea bunurilor și serviciilor într-un mod imparțial. 

De atunci și până azi, Nolte ia în serios responsabilitatea și sustenabilitatea – și pentru natură, și pentru viitorul generațiilor care vor veni. De aceea, producția de mobilier de bucătărie este în întregime ecologică. De la materie primă până la transport, totul protejează aerul, apa și pădurile.

Nolte conservă resursele naturale, păstrează aerul și apa curate și lucrează sustenabil. Folosește sisteme de filtrare pentru a produce cu grijă față de mediu, are ambalaje reciclabile, prelucrează lemn certificat forestier de cele mai răspândite programe de certificare internațională, iar materialele corespund într-o măsură mai mare cerințelor definite de lege.

Pe drept cuvânt, putem spune că responsabilitatea și ecologia fac parte din bucătăriile Nolte. Iată cele 5 dintre cele mai răspândite programe de certificare internațională ale mobilierului de bucătărie german Nolte.

certificarea-fsc-pentru-materiale-din-păduri-gestionate-sustenabil

Certificarea FSC pentru materiale din păduri gestionate sustenabil

Certificarea FSC® (Forest Stewardship Council) sau managementul forestier responsabil indică faptul că mobilierul este fabricat din materiale care provin din păduri gestionate responsabil. La bază stau criteriile ecologice, precum biodiversitatea și conservarea peisajului, dar și aspectele legate de producția de lemn ecologic și eficiența costurilor.

Nolte este primul producător din industrie care primește această recunoaștere, pentru că produce bucătării numai din lemn certificat forestier, conform standardelor internaționale și naționale de management responsabil al pădurilor.

Certificarea PEFC pentru mobilierul care protejează biodiversitatea

Certificarea PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) este cel mai mare sistem de certificare voluntară din lume pentru gestionarea durabilă a pădurilor. Acest program are ca scop promovarea și recunoașterea practicilor responsabile de exploatare forestieră, respectând criteriile sociale, economice și de mediu. 

Nu doar că produsele de mobilier Nolte sunt fabricate din materialele pădurilor gestionate sustenabil, dar contribuie și la conservarea biodiversității, la protejarea habitatelor și la menținerea echilibrului ecologic. Totul, păstrând transparența lanțului de aprovizionare și implicarea comunităților locale în gestionarea durabilă a pădurilor.

certificarea-climate-pact-pentru-mobilier-cu-emisii-de-carbon-neutre

Certificarea Climate Pact pentru mobilier cu emisii de carbon neutre

Prin această inițiativă, companiile producătoare de mobilier se angajează să adopte practici și tehnologii sustenabile în ceea ce privește producția și impactul asupra mediului înconjurător, cu scopul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Folosind doar sisteme moderne de filtrare pentru producția nepoluantă, care reduc consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră, Nolte este recunoscut ca producător de mobilier cu emisii de carbon neutre. Un exemplu de bune practici în industria de mobilier, care creează un viitor mai verde și mai sustenabil.

Pactul climatic pentru industria mobilierului

În contextul schimbărilor climatice globale în continuă evoluție și impactului masiv asociat asupra oamenilor și naturii, „Deutsche Gütegemeinschaft Möbel”, care este Asociația Germană a Calității în Domeniul Mobilierului, susține obiectivele ONU de limitare a creșterii temperaturii globale la 1,5 grade Celsius. Scopul acestui pact climatic este de a echilibra, reduce și neutraliza emisiile de CO2. 

Compensarea emisiilor de CO2 are loc prin achiziționarea de certificate de protecție a climei, cu ajutorul cărora este susținut un proiect de refacere a pădurii în Uruguay.

Pe lângă folosirea materialelor care se încadrează într-o măsură mai mare decât cerințele definite de lege referitor la emisiile poluante, întreaga gamă (dulapuri) Nolte este premiată pentru clasa de emisie de top (A) și se încadrează într-o măsură mai mare cerințelor definite de lege.

certificare-golden-m-pentru-bucătăriile-testate-riguros

Certificare Golden M pentru bucătăriile testate riguros

Certificarea Golden M este un standard de calitate și siguranță în industria mobilierului garantat de DGM (Deutsche Gütegemeinschaft Möbel). Mobilierul este verificat și testat de experți independenți pentru calitate, siguranță, durabilitate și sănătate. 

Iar bucătăriile Nolte sunt renumite că oferă cel mai ridicat standard de calitate, siguranță și cele mai bune condiții pentru a trăi acasă într-un mediu sănătos.

Rezonezi cu atitudinea Nolte? Dacă vrei ca brandurile de mobilier de bucătărie să aibă grijă de resursele naturale și să fie preocupate de certificările care garantează calitatea, siguranța, durabilitatea și un mediu de trai sănătos, te invităm la discuțiile noastre.