Să facem modern stilul rustic

Bucătării în culorile vacanței și ZERO creșteri de preț

Cald, plin de viață, minimalist, în 50 de nuanțe de gri. Fără îndoială, limbajul cromatic face parte din lumea b...

Mai este stilul rustic de actualitate în bucătărie? Cu siguranță, da. Și este cât se poate de modern, adăugăm noi. Descoperă mai departe cum îl poți obține și ce nu ar trebui să lipsească în zilele noastre dintr-o bucătărie în stil rustic.

Elemente specifice stilului rustic

Fiecare detaliu contează. Fronturile, insula de bucătărie, dotările mobilierului și elementele decorative, inclusiv cornișa, pilaștrii și mânerele, sunt componentele cheie ale unei bucătării rustice. Acestea sunt elementele de care trebuie să ții cont în amenajarea bucătăriei rustice. Să le luăm pe rând!

1. Mobilier cu design rustic

Obții o bucătărie în stil rustic când iei trei unități de bază cu sertare și dulapuri de perete cu rafturi deschise tip bufet și le unești cu o cornișă. De asemenea, corpurile suspendate cu sticlă mată sau vitrinele cu iluminare interioară pot fi un element decorativ în sine.

Pentru nota de design modern, culorile calde (alb, verde avocado, magnolia, roșu henna, griuri calde) sau cele închise (negru, albastru, griuri închise), uni sau combinate, se numără printre soluțiile perfecte. Iar pentru o notă actuală se pot combina fronturile clasice cu mânere cu fronturile cu sistem de închidere soft touch, lin și silențios pe bază de magnet.

2. Insulă de bucătărie cu rafturi deschise

Cu o insulă de bucătărie suficient de mare care integrează rafturile deschise ca spațiu de depozitare, stilul rustic este garantat. Mai adăugăm aici, de ce nu?, și un blat de lucru cu aspect rustic de stejar sălbatic. Și ce e mai vesel și mai idilic dacă nu momentele când toată familia se strânge în jurul spațiului de lucru pentru a pregăti mâncarea?

3. Elemente decorative rustice

Alte elemente diferențiatoare în bucătăria rustică sunt mânerele metalice, cornișa și pilaștrii. Fără îndoială, bine folosite, pot fi o adevărată declarație de stil!

4. Dotări inteligente

Planurile complexe de depozitare trebuie adaptate și în bucătăriile rustice. Fie că vorbim de depozitare tip cămară pe verticală, pentru corpurile-coloană, sau de corpurile de bază cu sistem rotativ LeMans, pentru a folosi spațiul de pe colț, odată cu sistemele multifuncționale Nolte, spațiul de depozitare se mărește și el. Nu putem uita nici de sertarele adânci cu iluminare în interior, care suportă până la 80 kg.

Culori care fac stilul rustic și mai apetisant

Curry, Paprika, Safran. Avocado, Rose, Blueberry. În toată bucătăria, nu doar în mâncare. Culorile cu nume de condimente, flori și fructe, patentate de Nolte, sunt disponibile pe mai multe colecții de fronturi lac mat de înaltă calitate – SOFT LACK, TORINO LACK, FRAME LACK și WINDSOR LACK – și sunt gândite pentru a fi folosite în design, așa cum ți-ar plăcea. In-di-fe-rent de culoarea aleasă!

Ai la dispoziție 19 culori, calde și reci, de la tonuri puternice – roșu trandafir, galben curry, albastru afină, la culori clasice – alb, grej, gri. Perfecte să te inspire și când gătești, și când vrei să-ți planifici următoarele vacanțe.

Cinci colecții clasice de finisaje cu aspect rustic

Stilul rustic este unul dintre stilurile clasice de design și poate fi oricând o opțiune de amenajare a bucătăriei. Pentru un aspect modern, Nolte oferă mai multe colecții de finisaje din materiale de înaltă calitate și culori în trend. Iată colecțiile noastre de finisaje pentru bucătăriile rustice:

  1. Windsor Lack

Finisajele frezate din lac mat autentic de înaltă calitate WINDSOR LACK sunt emblematice pentru stilul rustic tradițional. O colecție de fronturi mereu frumoase și actuale!

  1. Torino Lack

Am unit stilul clasic cu stilul modern și am dezvoltat gama TORINO LACK. Cu finisajele premium TORINO LACK de o eleganță discretă putem reinterpreta în numeroase moduri designul de inspirație rustică în bucătărie.

  1. Frame Lack

Culori moderne pentru stilul rustic? Colecția de finisaje mate FRAME LACK combină 19 culori, calde și reci, cu elementele clasice ale unei bucătării rustice. Rezultatul: o bucătărie cu design desăvârșit.

  1. Porto 

Cu PORTO reinterpretăm bucătăria în stil rustic și adăugăm o notă modernă – în cel mai adevărat sens al cuvântului. În plus, e cea mai nouă colecție clasică de la Nolte și, spre deosebire de colecțiile premium, face parte din gama de prețuri accesibile.

  1. Manhattan

Stejar vulcanic sau de stâncă: finisajele MANHATTAN cu aspect de lemn rustic adaugă o notă naturală fiecărei bucătării.

Programează o vizită în showroom

Dacă ai nevoie de mai multe informații pentru amenajarea bucătăriei tale în stil rustic, te așteptăm pentru idei și soluții la Nolte Home Studio România, din București. Fă o programare în showroom!