Bucătării cu aer natural. Cuceritoare tot timpul anului

5 trenduri Nolte în 2023 pe care ar trebui să le cunoști

Bucătăria este una dintre cele mai importante camere din casă, iar în ultimii ani au apărut tot mai multe tendințe...

În ultimii ani, bucătăriile au devenit una dintre cele mai importante încăperi din casă. Nu sunt doar un loc pentru a găti, ci și un loc pentru socializare și relaxare.

De aceea, bucătăriile de astăzi nu se referă doar la electrocasnice și mobilier bine planificat. Sunt despre crearea unui mediu care este atât funcțional, cât și frumos. Adăugăm la acest lucru și faptul că inovațiile în designul bucătăriei au schimbat modul în care trăim, lucrăm și ne distrăm acasă – și continuă să o facă.

Acest articol este despre cum poți să redai bucătăriei tale un aer natural, orientându-te spre texturi, culori și materiale naturale. Pentru că așa cum natura cu pădurile ei mistice, lacurile pitorești și cei mai impresionanți munți e o sursă nesfârșită de frumos tot timpul anului, tot așa, o bucătărie inspirată din natură va fi mereu frumoasă și cuceritoare.

Finisaje de lemn

Atunci când zicem natură, zicem lemn. Fie că e furnir natural sau finisaje cu aspect de lemn care sunt aproape imposibil de distins de lemnul real, interioarele de bucătărie cu mobilier de lemn devin din ce în ce mai populare. Sunt o modalitate excelentă de a introduce o notă de confort în bucătărie, un design armonios și, de ce nu?, beneficii pentru sănătate: te poate ajuta să te relaxezi și să te bucuri de gătit în propria casă.

Te poți orienta spre texturi de lemn clasice sau inovatoare. Preferi stejarul cu noduri sau stejarul argintiu? Culorile calde sau chiar lemnul negru? Vrei mobilier cu fibra lemnului pe verticală sau pe orizontală? În combinație cu altă culoare sau unitate totală în mobilierul de bucătărie? Câte întrebări, tot atâtea modele.

Important este că oportunitățile în materie de design sunt variate și actuale. Într-atât încât răspund celor mai provocatoare cerințe de amenajare a unui interior de lemn în bucătărie.

Finisaje de piatră

Un alt element natural este piatra. În această secțiune, vom arunca o privire asupra unora dintre cele mai impresionate finisaje de bucătărie pe care le poți folosi cu succes: piatra și micro-cimentul.

De la gri deschis sau gri închis la aspectul de beton alb, finisajele de piatră propun culori calde și ușor de combinat cu alte finisaje și culori. În plus, piatra redă o atmosferă unică și modernă care te va face să vrei să revii în bucătărie.

Pentru aspiranții la trendurile în bucătării naturale, micro-cimentul poate fi și mai tentant în amenajare. Este, de asemenea, extrem de popular în rândul bucătăriilor cu design inedit, vibrant, aproape perfect. 

Îl vei găsi disponibil în culori diferite, Cement Sapphire Grey, Cement Anthracite și Cement Agate Grey, iar finisajele pot fi atât premium din micro-ciment natural, cât și reproduceri accesibile, cu performanțe estetice superioare și proprietăți practice de neegalat.

Bucătării cu lemn și piatră

Interioarele bucătăriei sunt inima unei case. Aici ne întâlnim pentru a mânca și pentru a împărtăși povești. Cum oamenii vor din ce în ce mai mult ca bucătăria lor să fie o extensie a spațiului natural, iată câteva bucătării care să te inspire și pe tine în design, mai ales dacă ești în căutarea materialelor naturale, precum lemnul și cimentul:

Vrei să afli mai multe despre inovațiile în designul bucătăriei inspirate din natură? Revenim în următorul articol cu idei și bucătării care vor lansa trenduri în 2023.