În căutarea bucătăriei perfecte – 100% design, 100% funcționalitate

Cum poți amenaja o bucătărie unde ai totul sub control?

Tu ești mai rapidă și mai spontană: iei ingredientele de la locul lor doar atunci când le-a venit rândul în rețe...

Bucătăria este inima casei tale, și de aceea este atât de important ca designul spațiului să fie în concordanță cu stilul tău personal, dar în aceeași măsură proiectată în jurul nevoilor și dorințelor tale. Dar când vine vorba despre proiectarea bucătăriei perfecte, ce este mai important designul sau funcționalitatea?

Fie că îți dorești un stil clasic în bucătărie sau o amenajare modernă, alegerea unei forme fără funcție ar fi o mare greșeală. Pentru proiectarea bucătăriei perfecte și a obține eficiență maximă de lucru, asigură-te că designul pe care ți-l dorești este construit pe baza obiceiurilor și nevoilor tale.

Ce trebuie să ai în vedere pentru a găsi cea mai bună soluție pentru tine?

  1. Gândește-te în perspectivă: Atunci când îți reamenajezi bucătăria pune pe primul loc funcționalitatea spațiului. Adesea menționat ca triunghiul bucătăriei, spațiul dintre cele trei cele mai folosite utilități(chiuveta, frigiderul, plita) ar trebui să fie limitat la o distanță una față de cealaltă pentru a crește eficiența lucrului în bucătărie.
  2. Asigură-te că ai suficient spațiu de depozitare: Cea mai mare și frecventă greșeală pe care oamenii o fac în organizarea bucătăriei este neplanificarea unui spațiu suficient de generos de depozitare. Folosește fiecare colțișor pentru eficientizarea spațiului, sertare adânci pentru acces ușor la toate ustensilele de bucătărie de care ai nevoie și spații special destinate electrocasnicelor astfel încât să eviți supraaglomerarea blatului de lucru.
  3. Adu lumina acolo unde ai nevoie: Spre deosebire de alte camere ale casei, corpurile de iluminat tip lustre sunt insuficiente în bucătării. Lumina va fi constant în spatele tău, făcând umbră asupra spațiului de lucru. De aceea, ai nevoie de surse suplimentare de lumină cum ar fi panourile luminoase poziționate între corpurile inferioare și superioare, în fața ta, asigurându-ți lumina necesară exact acolo unde începe gătitul: în dreptul fronturilor de lucru. De asemenea, sistemele de iluminare a sertarelor sunt foarte utile pentru a găsi rapid toate ustensilele de care ai nevoie.
  4. Poziționează sursele de energie necesare la îndemână: Asigură-te că există surse de alimentare adecvate pentru electrocasnice și că acestea ae încadrează confortabil în spațiile alocate.
  5. Alege suprafața potrivită spațiului tău: Nu există niciodată prea mult spațiu de lucru. De aceea, ar trebui să alegi pentru blat un material nu doar estetic, dar și ușor de curățat și întreținut.
  6. Nu reutilizați aparate sau articole din vechea bucătărie: Poate părea o metoda bună de a economisi bani, însă un aparat vechi va ieși în evidență și va distruge un design altfel foarte atent gândit. Poți găsi și alte modalități de a economisi fără a altera linia de design sau a renunța la funcționalitățile de care ai nevoie.
  7. Ergonomie înainte de toate: O bucătărie perfectă trebuie construită pentru confortul tău, pentru a-ți respecta pasiunile și pentru a-ți crea o ambianță care să te inspire în activitățile tale zilnice. Electrocasnicele trebuie instalate ergonomic la înălțimea potrivită pentru a-ți face munca în bucătărie cât mai ușoară cu putință și a evita eventuale accidente cauzate de poziționarea incorectă a acestora.

Poate părea complicat să găsești bucătăria perfectă, însă cu sistemele performante dezvoltate de echipa Nolte poți fi sigur că te vei bucura de o bucătărie construită în jurul obiceiurilor tale de viață. Cu Nolte nu trebuie să alegi între design și funcționalitate – le poți avea pe amândouă, fără compromisuri. Ești curios să vezi cum ar arăta perfectă? Cere o ofertă personalizată completând formularul de pe pagina noastră dedicată sau, dacă îți dorești să dai contur cât mai rapid proiectului tău, programează o vizită în showroom.