Sisteme de iluminat pentru bucătărie

Viața într-o Bucătărie mică

În designul de interior există numeroase trucuri inteligente care pun în valoare spațiile mici. De fapt, pe lângă ...

În bucătărie lumina creează atmosferă. Dar te ajută să vezi și în interiorul sertarelor și dulapurilor. Aduce un plus de personalitate. Dar te poate face și să te simți confortabil acasă. Vrei să vezi soluțiile noastre care asigură iluminarea optimă a bucătăriei? Citește mai departe.

Sistemele moderne de iluminat sunt încorporate în mobilier și asigură iluminarea optimă a fronturilor. Iluminarea este liniară, pentru că este distribuită în mod egal pe suprafața fronturilor, iar tehnologia este inclusă, pentru că lumina se poate regla printr-un simplu gest în bucătărie, prin telecomandă sau de pe telefon.

Din bucătăriile cu dotări moderne nu poate lipsi nici iluminatul din interiorul corpurilor de mobilier. Ne referim aici la acele spații de depozitare care necesită un bun iluminat, cum ar fi sertarele pentru tacâmuri și ustensile de gătit, dulapul tip cămară pentru alimente și chiar corpurile de bucătărie tip vitrină. Să le luăm pe rând!

Iluminatul exterior. Elegant, spectaculos și, mai ales, practic.

Când vorbim de soluții de iluminat exterior ne referim, în principal, la trei lucruri: tehnologie, design și integrare în mobilier. De aceea, Nolte propune bucătării germane care oferă sisteme de iluminat încorporate în mobilier sau panouri luminoase cu suprafață de sticlă securizată.

Matrix Art este soluția Nolte pentru iluminarea mobilierului din bucătăriile fără mânere. Se poate integra în profilul de mâner, pe orizontală sau pe verticală, în unitățile de bază sau dulapurile de perete. Extrem de spectaculoasă, mai ales pentru bucătăriile pe negru, este iluminarea sub blatul bucătăriei, care, pe lângă aspectul estetic, luminează și interiorul rafturilor. De asemenea, sistemul de iluminat exterior poate fi integrat la baza mobilierului, în plinte, sau în placările de perete. Efectul? Susține și mai mult designul curat al bucătăriei și, în același timp, asigură o iluminare confortabilă, indirectă.

Tehnologia cu LED-uri este ascunsă vederii, din orice unghi te-ai uita, iar lumina poate fi setată pe alb cald sau rece și controlată prin telecomandă sau de pe telefon. Acest tip de iluminare este uniform și confortabil pentru ochi și nu implică montarea altor corpuri de iluminat suplimentare în bucătărie.

Panoul luminos este o altă soluție practică și elegantă pentru bucătărie. Montat în dreptul frontului de lucru asigură lumină exact unde prepari mâncarea. Astfel, te ajută să elimini montarea spoturilor sau a altor corpuri de iluminat sub mobilă. Pentru a fi cât mai practice, panourile Nolte au suprafața din sticlă securizată, care se șterge foarte ușor. Iar pentru plus de design, vin decorate cu folii imprimate cu imagini captivante. Cum funcționează panoul luminos? E dotat cu senzori speciali și e suficient să îl atingi într-o parte ca să reglezi intensitatea luminii.

Și asta nu e tot. O soluție pentru mobilier este și iluminarea în corpurile cu rafturi deschise!

Iluminatul interior. Inteligent și decorativ

Lumina este importantă pentru atmosferă și esențială pentru bucătărie. Pentru iluminatul interior al mobilierului de bucătărie putem folosi soluții funcționale, care asigură lumină în sertare, sau sisteme de iluminat ce oferă fundaluri de lumină în corpurile tip vitrină. 

Sertarele Nolte dotate cu iluminare interioară cu LED te ajută să vezi și să ajungi mai repede la toate ustensilele pe care le folosești în fiecare zi – sau, de ce nu, în fiecare noapte. Tacâmurile, oalele și tigăile chiar și din cele mai adânci sertare (75 cm) sunt puse în lumină. Vezi mai bine tot ce e înăuntru și iei doar ce ai nevoie, restul rămâne neatins. Pe scurt: depozitare cu iluminare.

Vitrinele de sticlă cu lumină laterală sunt printre cele mai moderne tipuri de mobilier de bucătărie cu design perfect pentru spațiile de living. De departe, cea mai frumoasă iluminare. Iar datorită tehnologiei Emotion se poate asigura o ajustare fină a temperaturii culorii,  între alb cald (3000 k) și alb rece (6000 k). Astfel, lumina este atât un instrument care oferă stil mobilierului, cât și un element care ne schimbă starea de spirit. O soluție care ne arată că a trăi în bucătărie înseamnă atmosferă, nu exclusiv gătit.

Programează o vizită în showroom

Vreți să testați aceste soluții de iluminat? Vă așteptăm în showroom-ul Nolte Home Studio România, din București. Faceți programare în showroom.