De neegalat în design funcțional: gândire germană, calitate germană

Bucătăriile care ne plac: accesibile, actuale, în tendințe

Dacă v-ați întrebat vreodată cum vor arăta bucătăriile viitorului, acum puteți adăuga în variantele dumneavoas...

Când am decis să plecăm cu toată echipa în Germania, pentru o săptămână, nu știam că ne vom întoarce cu idei și inspirație pentru tot anul, de la echipa Nolte Küchen – aceeași care constant creează și planifică bucătăriile germane Nolte la nivel mondial. Vă invităm să pășiți, alături de noi, în lumea Nolte, locul unde gândirea germană întâlnește cea mai nouă tehnologie de producție, cele mai variate funcționalități de bucătărie și cele mai inovatoare idei de design funcțional.

Nolte, brandul nr. 1 în Germania

Nolte Küchen este marca de bucătărie preferată în Germania din 2015 și recunoscută ca atare de trei ori consecutiv pentru cel mai bun produs, cel mai bun design, raportul calitate-preț, varietatea colecțiilor și imagine. Această evaluare are loc în baza studiului realizat de Institutul German pentru Calitatea Serviciilor (DISQ), care se efectuează o dată la doi ani și ia în considerare 14 producători de mobilier de bucătărie. Un motiv în plus să fim mândri că facem parte din această mare echipă, să avem încredere în ea și să ne dorim să o vizităm acasă, adică în Löhne, Germania.

Pe scurt, câteva cifre din Löhne:

  • a cincea generație din familia fondatorului Nolte se ocupă azi de succesul companiei. Afacerea de familie există de peste 60 de ani și are tot atâția ani de experiență în domeniul producției de bucătărie. Nolte Küchen din Löhne a fost fondată în 1958 de Konrad Nolte și este condusă în prezent de Maren Schmitt-Nolte și Georg Konrad Nolte, cei doi nepoți ai fondatorului.
  • 900 de bucătării pleacă în peste 60 de țări, în fiecare zi. Aceasta este producția zilnică Nolte de bucătării germane.
  • peste 1.300 de angajați lucrează zi de zi pentru a păstra calitatea „Made in Germany”, recunoscută peste tot în lume.
  • peste 100.000 de metri pătrați are suprafața de producție.
  • 70 de bucătării în peste 7.000 mp sunt expuse în noul showroom Nolte, relansat anul trecut.

Trei idei de design funcțional de la creatorii bucătăriilor germane

Pe lângă numeroasele informații, idei de planificare și surse de inspirație pentru amenajarea bucătăriilor – pe care, desigur, le-am pus cu grijă în bagajul nostru de cunoștințe -, ceea ce ne-a impresionat cu adevărat a fost varietatea de neegalat a stilurilor pe care mobilierul de bucătărie Nolte îl poate oferi, datorită finisajelor, materialelor, culorilor și dotărilor cu care este gândit. Și, după cum aveam să aflăm, asta e doar o mică parte!

Haideți să vedem împreună câteva propuneri de design funcțional:

1. Design vertical

Propunerile moderne de design creează senzația de spațiu și de înălțime în cameră. Ceea ce pentru o bucătărie înseamnă două aspecte care ne interesează în mod special: o estetică vizuală compactă și amplă, plus mobilier care permite optimizarea spațiului pe verticală.

De altfel, Nolte a propus încă din anii trecuți corpurile de bucătărie mai înalte. Fie că vorbim de unități de bază la 90 cm (față de standardul de 75 cm), fie că vorbim de corpuri suspendate care ajung la 1.35 m sau de corpuri de perete cu uși neîntrerupte de 2,25 m înălțime, totul e făcut să aibă statură și să respire. Iar cu un mobilier de bucătărie conceput să fie flexibil pentru cele mai diverse nevoi de design, posibilitățile de amenajare sunt practic nelimitate. Vă puteți baza pe finisaje mate sau lucioase, de ciment sau cu aspect de piatră, corpuri cu uși din sticlă sau cu aspect de lemn

Iar dacă vă place lemnul, în colecția de finisaje accesibile Manhattan veți găsi mai multe variante cu fibra lemnului pe verticală, care pun și mai bine în valoare designul pe înălțime. Luați în considerare și un blat subțire de lucru sau profilul de mâner cu lumină MatrixART, în varianta verticală sau orizontală, și efectul este cuceritor!

2. Combinații inedite de blaturi de bucătărie

Poate una dintre cele mai spectaculoase idei de design de la specialiștii bucătăriilor germane Nolte este combinarea expresivă și curajoasă a blaturilor de lucru. Fie că vorbim de îmbinarea diferitelor materiale, fie că folosim blaturi de lucru în grosimi diferite rezultatul este spectaculos. Altfel spus, ca să urmeze tendințele, bucătăria nu e de ajuns să fie funcțională, ci are nevoie de acel ceva, pe care toți îl căutăm și îl cerem!

Și nu putem să vorbim de bucătărie, fără să fim atenți la spațiul de gătit sau de luat masa. Două exemple ne-au plăcut în special: integrarea în insulă a unui cadru care delimitează vizual una dintre laturi sub forma literei C și, de asemenea, încadrarea unui finisaj negru mat într-un finisaj cu aspect de piatră la marginea insulei de bucătărie. Ambele soluții creează un loc de luat masa deloc convențional. Nu prea avem ocazia să vedem prea des așa ceva!

3. Vitrine spectaculoase pentru bucătării prețioase

La prima vedere poate părea o alegere pretențioasă, însă avantajul mobilierului de bucătărie Nolte este că e cât se poate de practic și de durabil. Vitrinele nu doar că luminează spațiul și îi aduc un plus de eleganță pentru că pun în valoare cele mai frumoase obiecte de decor din casă, dar sunt gândite pentru a fi perfect funcționale: cu uși de sticlă încadrate de ramă metalică. Iar dacă țineți cont că funcționează și ca profil de mâner, puteți folosi vitrinele fără a atinge deloc sticla.

De altfel, în funcție de designul urmărit, se pot realiza combinații inedite cu efecte diferite. Numai dacă ne gândim la culoarea fronturilor, a sticlei și a ramei vitrinelor și deja obținem amenajări diverse. Iar prin alăturarea electrocasnicelor la înălțime, a sertarelor cu inserții de lemn sau a rafturilor deschise, rezultatele pot fi și mai uimitoare. Și pentru că mobilierul de bucătărie „Made in Germany” înseamnă calitate în cele mai mici detalii, ușile de sticlă sunt concepute pentru a putea fi integrate în mobilier fără balamale inestetice.

Programează o vizită în showroom

După cum vedeți, nu există o singură variantă în design. Însă stilul unei bucătării nu trebuie să fie unul singur, așa că întotdeauna căutați opțiunile, fiți creativi în amenajare și alegeți bucătăria cea mai potrivită cu stilul vostru de viață. Important este să fiți informați și, ocazional, să vă evaluați sursele de inspirație. Cât despre proiectul vostru, vă așteptăm să-l discutăm în showroom-ul Nolte Home Studio România, din București. Aici vă putem arăta în detaliu finisajele pentru mobilierul de bucătărie, trendurile și noutățile. Vă putem confirma de pe acum că dacă faceți o programare în showroom până pe 10 aprilie puteți să prindeți și promoția noastră de primăvară cu dublu beneficiu: 35% discount + VOUCHER CADOU 1000 Euro.