O discuție la rece: cum amenajezi frigiderul în bucătărie

Visezi și tu să ai propria ta insulă?

Bucătăria perfectă nu e doar o amenajare pe care îți e drag să o privești, ci mai ales locul unde ai loc pentru t...

Se știe că atunci când vrei să-ți schimbi bucătăria trebuie, din capul locului, să te decizi ce electrocasnice noi, încorporabile sau nu, vei folosi. Frigiderul este unul dintre ele. Citește mai departe și află ce soluții de design funcțional îți oferă Nolte pentru a încorpora frigiderul în mobilierul de bucătărie. 

Frigiderul încorporat: funcțional și elegant

Dacă îți dorești o bucătărie cu un aspect compact, unitar, îți recomandăm electrocasnicele încorporabile, gândite și create special pentru a funcționa optim în spații acoperite. Frigiderele încorporate vin la pachet cu o serie de avantaje dar și câteva minusuri: sunt silențioase, izolate termic, ocupă puțin loc și se integrează vizual în orice spațiu. Totuși, prin comparație cu frigiderele și congelatoarele stand alone sau side by side sunt mai puțin voluminoase.

În funcție de dimensiunea, înălțimea și volumul modelului încorporabil, frigiderul poate fi integrat atât în coloanele de mobilier, cât și sub blatul de bucătărie, în insulă sau în mobilierul de bucătărie open-space. Dar, mai înainte, să vedem unde ar trebui să fie poziționat frigiderul?

În ordinea firească a lucrurilor

Când e vorba de organizarea spațiului și dimensiunea frigiderului apare mereu întrebarea: cum îl integrăm în decor păstrând, totodată, confortul în bucătărie? Răspunsul este simplu: folosește principiul triunghiului și veți obține o amenajare funcțională, optimă și armonioasă.

Deloc întâmplător, această planificare a fluxului de lucru între cele trei puncte principale din bucătărie – aragaz, frigider,  chiuvetă – a fost stabilită de către specialiștii germani în perioada interbelică, odată cu migrația la orașe, când casele au devenit mai mici, iar spațiile au început să fie utilate cu noile tehnologii și aparate casnice.

Matrix 150. O metodă incredibil de simplă și de precisă

Din nevoia de precizie, Nolte a patentat în 2008 o metodă unică de design, proiectare și producție, Matrix 150. De atunci, specialiștii noștri în planificarea bucătăriilor germane o folosesc pentru a crea linii clare și simple de design pentru mobilierul de bucătărie și pentru a proiecta modular orice bucătărie fără a pierde spații.

Integrare fără egal

Pentru a menține funcționalitatea și conceptul de design al unei bucătării moderne, vă invităm să descoperiți câteva variante moderne de încorporare a frigiderului în spatele ușilor de mobilier, oferite de Nolte:

  • corpuri înalte la 105 cm (cu 15 cm mai înalte)​ cu​ ​uși neîntrerupte​ și profil vertical de mâner cu lumină​, care optimizează spațiul pe verticală și sunt ideale pentru o amenajare open-space elegantă, în living.
  • personalizarea fronturilor cu tehnologia anti-amprentă pe negru sau gri mat, pentru o curățenie exemplară la orice oră.
  • finisaje de bucătărie din aceeași culoare la carcase și placare laterală, pentru frigiderul amplasat la extremitatea mobilierului.
  • mobilier utility room care organizează și depozitează de la frigiderul extra-large la electronicele care trebuie să se încadreze în cele mai mici spații.

Vizitează-ne în baza unei programări

Dacă ești în căutare de sfaturi valoroase și a unui mobilier de bucătărie proiectat nemțește, stabilește o întâlnire cu echipa noastră de specialiști în planificare și fă o programare în showroom.