Du-te vino pe culori: ce alegi în bucătărie

O bucătărie extraordinară îți îndeplinește toate dorințele

Existența lumii este dată de lucrurile banale. Dar valoarea sa este dată de lucrurile extraordinare – este ceea...

Spațiul disponibil – totul e pregătit pentru crearea proiectului. Tipuri de finisaje – încă ne gândim dacă vrem cu aspect mat sau lucios. Dar, stai! Ceculoaremerge? Ah, și trebuie să luăm în calcul și câteva dotări inteligente. Apropo: spre deosebire de tendințele din 2020, anul acesta se poartă culorile naturii

Nu-i așa că sună a detalii cruciale la care trebuie să te uiți atunci când începi să cauți o bucătărie nouă? Despre culoare alegem să-ți spunem mai multe acum. Iar dacă ne vizitezi în showroomul Nolte Home Studio România poți să le vezi la lumina zilei.

O alegere personală

Da, suntem de-acord. De aceea, credem că, din capul locului, trebuie să alegi o culoare care îți place, pentru că e important să îți facă plăcere să petreci timp în bucătărie. Cu toate acestea, culoarea nu doar că va influența modul în care te simți atunci când gătești, dar va contribui și la aspectul bucătăriei tale.

Și ți-am zis că o culoare nouă în bucătărie poate aduce multe beneficii? Să le luăm pe rând.

Culoarea în bucătărie vine cu beneficii estetice și practice

În primul rând estetice!

Să alegi o culoare pentru o bucătărie nouă este o decizie importantă. Culoarea va face diferența. Adăugă o notă de prospețime și aduce un plus de originalitate în designul interior al bucătăriei. Iar când culoarea se potrivește cu gusturile și cu personalitatea ta, e cu atât mai bine. O să te simți mai confortabil și mai în largul tău acasă.

În plus, sunt și beneficii practice!

Ce face ca bucătăria să pară mai spațioasă sau mai luminoasă? Culoarea, desigur. De exemplu, o culoare deschisă sau caldă poate face ca o bucătărie mică să pară mai mare și mai aerisită.

Trei sugestii pentru a lua o decizie

Înainte de a te hotărî în ce culoare vrei să fie noua ta bucătărie, este important să iei în considerare anumite aspecte. Noi vom enumera trei dintre ele.

1. Stilul pe care îl dorești în bucătărie

Îți place stilul modern și sofisticat? Poți alege culori neutre și tonuri metalice, cum ar fi gri sau cupru. Preferi un stil mai cald și tradițional? Nuanța caldă a finisajelor cu aspect de lemn poate fi o alegere excelentă.

2. Lumina naturală din bucătărie

Dacă bucătăria ta este mai mică (uite și-o soluție de amenajare pentru asta!) și are puțină lumină naturală, culorile luminoase, precum galben curry sau alb, pot face ca spațiul să pară mai mare. Dacă bucătăria ta primește multă lumină naturală, poți opta pentru culori mai închise, cum ar fi negru, fără să simți că spațiul este prea încărcat. Am zis negru? Știm că nu e o alegere ușoară, dar poate fi alegerea corectă.

„A fost una dintre cele mai grele decizii. În timp ce planificam bucătăria, soțul meu a pus ochii pe o bucătărie neagră, spunându-mi că e totuși elegantă. Am fost destul de reticentă și nu foarte mulțumită de idee. Ne-am întors la alb, apoi la gri, apoi la negru din nou, apoi ne-am gândit că poate merge doar un pic de negru și ne-am tot gândit și răzgândit. Bucătăria e ceva ce rămâne mult timp în viața ta, așa că această decizie a fost cu adevărat dificilă pentru noi. La sfârșitul zilei, ne-am hotărât să rămânem pe negru, fără alte accente de culoare. Și ce să spun? A fost alegerea corectă.” – Tatjana (sursă)

3. Modul în care vei folosi bucătăria

Îți dorești mai mult decât un spațiu de gătit? Uite o idee: alege o culoare care ajută la creativitate, cum ar fi verdele naturii. Dacă preferi bucătăria doar pentru un mic dejun rapid, fie doar și ca să-ți faci cafeaua de dimineață, culorile relaxante, precum albastrul, pot fi o alegere mai potrivită.

Dacă ne întrebi pe noi, culoarea poate să creeze un spațiu mai plăcut și mai confortabil în bucătărie. Iar o vizită în showroom îți poate fi de folos. Noi suntem gata să te ajutăm să-ți alegi cu încredere culoarea pentru mobilierul tău de bucătărie.